Templates in MultiSafePay voor betaalpagina’s

Bij het kiezen voor een Paymet Service Provider (PSP) leggen de meeste mensen zich er bij voorbaat al bij neer dat ze hun klanten een andere interface gaan aanbieden. Bij MultiSafePay is dit niet per definitie het geval, zij bieden veel, extreem veel, vrijheid in hun templates.

Voor KloegCom heb ik deze zomer een integratie met MultiSafePay gedaan, gebruikmakend van de vele mogelijkheden die er worden geboden. Omdat uit onderzoek blijkt dat wisselende interfaces tijdens het betaalproces slecht zijn voor de conversie, is het van groot belang dit tot het minst te beperken.

Direct op de juiste betaalmethode uitkomen

Om wisselingen in interface te voorkomen is er bij KloegCom gebruik gemaakt van de optie die MultiSafePay biedt om direct de juiste betaalmethode te initialiseren. Zo komt de bezoeker direct op MisterCash of bij de gekozen bank van iDeal.

Door in de eigen shop interface te vragen naar de betaalmethode en in geval van iDeal naar de gewenste bank wordt er een extra stap over geslagen. Echter is het bijvoorbeeld zo dat MisterCash geen eigen interface heeft en dus binnen de MultiSafePay interface plaats vindt.

Het maximale halen uit de templates

Het is van belang om een SSL certificaat te hebben, hierdoor kunnen de gewenste afbeeldingen, stylesheets en zelfs stukken Javascript wordt ingeladen zonder problemen met veiligheid van de bezochte betaalmethode in de knoei te komen.

Omdat MultiSafePay gebruik maakt van jQuery 1.4.2 is het mogelijk om ook wat fancy dingen toe te passen op de template pagina. Voor een voorbeeld kun je KloegCom bezoeken, kies daar voor de betaalmethode MisterCash. Daar wordt via jQuery gezorgd voor een gepersonaliseerde template voor MultiSafePay omgeving.

Reactions