Technische achtergrond als kracht van website

Over Parcye

Ik ben Colin Myerscough, hart en ziel van Parcye, en boven al gedreven programmeur en ondernemer. Ik ben sinds 1993 online en vanaf dat moment ook bezig met websites, waarbij mijn achtergrond als programmeur de basis vormt.

Vanaf het moment dat ik met websites bezig ben gegaan heb ik design altijd over gelaten aan ontwerpers en teksten aan tekstschrijvers. Ik focus me voor de 100% op het functioneel zijn van de techniek en de werking van de site.

Technisch hart van websites

Meeste websites werken tegenwoordig met een CMS systeem, de meest bekende is WordPress. Ik heb me verdiept in WordPress en benaderd het als programmeur. Ik probeer te voorkomen dat een WordPress website aan elkaar hangt van plugins die op moment van opleveren werken en doen wat ze moeten doen. Ik zal altijd kritisch zijn over WordPress, het is door zijn omvang erg geliefd en kent gebruikers en ontwikkelaars in alle gelederen en daar schuilt dan ook het grote gevaar.

opleveren is het startschot

Het moment van opleveren van een website is het startschot naar een online activiteit en aanwezigheid. Hoe de site op dat moment is, is een momentopname en zegt niets over wat komen gaat.

Google Analytics en conversie optimalisatie

Door de Jaren heen heb ik, ook door mijn liefde voor cijfers en statistieken, veel belang gehad bij Google Analytics. Zonder cijfers is niets te meten en zonder meten is het moeilijk zo niet onmogelijk om te weten hoe een website presteert en belangrijker nog, hoe de website converteert.

Om de liefde voor Google Analytics wat kracht bij te zetten heb ik via de Google Academy ook diverse certificaten behaald.

Dagelijks gebruik ik Google Analytics om te blijven volgen hoe ik kan sturen op conversie optimalisatie.

E-mailmarketing. Copernica of MailChimp?

Waar ik in 2005 nog aan de wieg stond van een e-mailmarketingoplossing werk ik sinds 2007 al met Copernica. Ik heb tal van sites en projecten via de Copernica SOAP API gekoppeld, voor zowel import als export van data. Meer recent heb ik diverse REST koppelingen gemaakt, onder andere voor webshops.

Om met de tijd mee te blijven gaan heb ik me ook verdiept in MailChimp en de bij behorende opties van ManDrill. Tot mijn grote vreugde zetten ze bij MailChimp geregeld goede stappen vooruit. Ik kan niet anders dan zeggen : ik ben onder de indruk.

Website online en klaar? NEE

Een website is nooit af. Het begint pas als deze online staat en er bezoek komt. Dit wordt helaas vaak vergeten.

Social Media

Ik ben privé en zakelijk op vele platforms actief, het heeft zeker mijn interesse, maar ik heb niet de kennis om hier een uitvoerende of adviserende rol in te betekeken. Ik kan alleen met mijn Social Media ervaringen sinds 2007 en community ervaringen vanaf eind jaren 90 een mening geven en/of vragen stellen. Social Media zou ik dan ook absoluut adviseren om uit te besteden bij daarin gespecialiseerde.

SEO/SEA

Twee afkortingen die soms wel op een ziekte lijken. Het is een vak apart en het is een vak waarin het altijd tasten in een groot grijs gebied is. Ik heb er, net als bij social meida, veel belangstelling voor en zal ook altijd proberen mijn projecten technisch zo optimaal mogelijk te maken. Voor daadwerkelijk zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren begeleid ik je graag in de keuze naar een geschikte partij.