WordPress support

WordPress Support

Met WordPress Support kan het beheren en onderhouden van thema’s, plugins en WordPress zelf volledig of gedeeltelijk worden uitbesteed. De WordPress Support service van Parcye is er in abonnements vorm of als in te huren dienst op het moment dat het nodig is.

WordPress Support is er voor problemen door update aan plugins, waarbij bijvoorbeeld nieuwe stijlen (CSS) worden toegevoegd, thema’s waarbij plugins in nieuwe containers (HTML) terecht komen, of puur door updates van WordPress zelf waarbij functies waar thema’s/plugins gebruik van maken zijn veranderd.

Wat als ik niet update?

Het kan jaren goed gaan, maar het kan ook direct mis gaan. De site kan misbruikt worden voor spam of voorzien worden van ongewenste inhoud.

Volledig uitbesteden

Iedere week wordt er bekeken of er updates zijn, wat deze updates zijn en of deze direct doorgevoerd moeten worden of met een maandelijkse update uitgevoerd kunnen worden. Veiligheidsupdates voeren we zo direct mogelijk uit, updates in functionaliteit kunnen soms even wachten.

Wij zullen periodiek berichten over gedane updates, mocht een update voor problemen zorgen draaien we de update terug en overleggen we met u als klant wat de opties zijn. Soms is het een kwestie van even wachten tot een fout in een update weer verholpen is.

Meer weten

Issue’s met plugin

Zelf het uitvoeren van updates is geen enkel probleem. Dat kan zonder problemen vanuit WordPress zelf. Mocht er toch een probleem optreden, WordPress Support service kijkt graag met u mee.

Het probleem na een plugin kan in 3 verschillende onderdelen zitten. De plugin zelf kan een fout bevatten die er voor zorgt dat deze niet werkt in combinatie met de huidige lijst van plugins en wordpress versie. Het thema kan code bevatten waardoor een plugin niet meer werkt. De stijling van de plugin is in default veranderd en moet worden toegepast in het thema om alles weer gelijk te laten ogen.

Meer weten

Issue’s met thema

WordPress Support staat ook klaar om issues met thema’s op te lossen. Denk daarbij aan een een aanpassing aan de layout van een pagina waardoor een plugin nog prima werkt maar niet meer goed getoond wordt. Ook kan het zijn dat een vaak gebruikte functie in een thema niet meer wordt ondersteund in een nieuwe versie van WordPress zelf.

De oorzaken van problemen in thema’s zijn divers, de oplossing zijn minimaal zo divers. Wij proberen zoveel mogelijk in stijl van het thema de oplossingen uit te voeren, dat is alleen niet altijd mogelijk.

Meer weten

Wat zijn de risico’s bij het updaten?

Tijdens een update kan er vanalles misgaan. Hieronder een overzicht van veel voorkomende problemen:

 • WordPress Database corrupt
  Voor wij een update uitvoeren wordt er altijd een back-up gemaakt van de omgeving. Wij hebben meerdere malen ondervonden dat data werd beschadigd en dan is het erg fijn dat wij terug kunnen vallen op een back-up.
 • WordPress Thema fouten
  De update kan ervoor zorgen dat de vormgeving van de website ‘uit elkaar valt’. Afhankelijk van het gebruikte thema dienen er een aantal instellingen opnieuw gedaan te worden.
 • WordPress Plugins werken niet meer
  Sommige plugins werken niet of niet goed met de nieuwe versie van WordPress. Het kan voorkomen dat deze plugins niet kunnen worden geupdate en dus moet er gezocht worden naar een alternatief.
 • Verouderde hosting voor WordPress
  Sommige updates maken gebruik van een nieuwe versie van PHP of MySQL. Die versie is niet altijd geïnstalleerd op uw server waardoor de update niet (goed) wordt uitgevoerd.

 

Achtgrond informatie WordPress Support

Een WordPress site kan binnen enkele minuten online staan, het WordPress systeem zelf is bij veel hosting partijen zoals Pegasis direct bij het hosting pakket te installeren. Maar na het installeren van WordPress begin het pas echt. Welk thema kies je? Laat je er een ontwikkelen? Koop je een template en laatje een eigen logo toevoegen en pas je de kleurstelling aan? Is de basis functionaliteit voldoende van WordPress of heb je meer nodig? Er zijn duizenden plugins waarmee extra functionaliteiten aan WordPress toegevoegd kunnen worden.

Omdat ongeveer 20% van de sites in de wereld draaien met WordPress als basis, is het wel te zeggen dat het een erg populaire oplossing is. Deze populariteit betekend dat er veel wordt door ontwikkeld en er geregeld verbeteringen voor thema’s, plugins en wordpress zelf komen. Maar helaas wil niet iedere update ook betekenen dat alle delen van de website blijven werken en het is vaak erg onverstandig om een update niet te gebruiken.