Blog over alles wat ik tegenkom en wil delen

Blog @ Parcye

De berichten hier zullen over alles gaan wat ik tegen kom met betrekking tot websites, website onderhoud, e-mailmarketing, google analytics, conversie en kunnen klant gerelateerd zijn. Een blog kan kort, lang, zinvol en minder zinvol zijn, maar zeker altijd door mij de moeite waard gevonden om te plaatsen.

Mocht er een blog bericht zijn waar je nog verdere vragen over hebt, voel je vrij om via Facebook/Twitter/Mail de vraag te stellen en  hopelijk kan ik een passend antwoord geven.

De blog zijn onderverdeeld in een aantal onderwerpen en ik probeer per blog maar één hoofd onderwerp aan te geven.

Templates in MultiSafePay voor betaalpagina’s

Bij het kiezen voor een Paymet Service Provider (PSP) leggen de meeste mensen zich er bij voorbaat al bij neer dat ze hun klanten een andere interface gaan aanbieden. Bij MultiSafePay is dit niet per definitie het geval, zij bieden veel, extreem veel, vrijheid in hun templates.

Lees meer

IP range check in PHP

IP range check is een veel gebruikte manier om te kijken of een aanroep van een script van een valide locatie komt. Denk daarbij aan het aanroepen van cronjobs, betaalrapportages en export scripts. Het meest makkelijke zou zijn om een complete folder via .htaccess te beperken. Het kan ook zo zijn dat in een folder veel verschillende soorten toegang behoeft. Het kan dan makkelijk zijn om dat per PHP file aan te pakken.

IP range testen

Het kan zijn je een losse set IP adressen krijgt die veel gelijkenis vertonen. Vaak behoren deze tot een of meerdere ranges behoren. Je kunt op http://jodies.de/ipcalc eenvoudig een IP range testen en daar calculeren of je met de gemaakte IP range de nodige IP’s dekt.

IP range PHP code

Op GitHub is er een mooie PHP functie om IP range te controleren. Zoals hier onder te zien:

Lees meer

mobile-detect om desktop te detecteren

Het kan voorkomen dat je een desktop website bezoekers iets anders wilt laten ervaren dan mobiele en tablet bezoekers. Het unieke aan een desktop tegenover de rest van de devices met een webbrowser is en blijft de muis. Hier is de Javascript bibliotheek mobile-detect een goede oplossing voor.

Lees meer

Wordt de baas over jouw eigen e-mail met SPF record

Steeds meer mailservers zijn begonnen om te controleren of een afzender van e-mail ook daadwerkelijk de afzender is. Iedereen heeft het al eens meegemaakt dat er mail binnen komt met je eigen e-mailadres als afzender; terwijl je zeker weet de mail niet gestuurd te hebben. Voor iedereen met een klein beetje webkennis is het zo te doen, mailen alsof je de schooldirecteur bent, hoofd van de politie, etc etc. Zelfs zonder webkennis is het vanuit veel e-mailprogramma’s makkelijk om een extra afzender naam en e-mailadres toe te voegen. Om dit te voorkomen zijn er twee dingen nodig, mailservers die controleren of afzenders wel mogen zenden namens dat e-mailadres en het goed beheren van het SPF record van het domein.

Lees meer

WordPress Firewall en WooCommerce problemen

Na een update van wordpress Firewall kan het zomaar zijn dat een normaal werkende WooCommerce installatie stopt. Waarom? Omdat de winkelwagen Ajax updates worden gezien als SQL injecties. Gevolg hiervan is dat klanten niet verder kunnen dan het invullen van hun adres gegevens, maar vervolgens geen verzend en betaalmethode kunnen kiezen.

Lees meer

Stijl je perfecte selectbox/dropdown formulier elementen

De stijl van een selectbox wordt voornamelijk door de browser bepaald. Hoe ziet het pijltje er uit? Hoe ziet de rand er uit? Hierdoor lijkt een selectbox in iedere browser een eigen uiterlijk te hebben en past deze vaak net niet bij de stijl van de website.

Lees meer

Felicitaties voor filoZoika

Ik wil filoZoika feliciteren met het de vermelding op de lijst van pensions op de website van Stichting Konijnenbelangen. Het is nog altijd genieten van de vele complimenten die er worden gegeven over de site.

Lees meer

Lijst met personalisatie velden in Copernica

Iedereen heeft natuurlijk een zo persoonlijk mogelijk e-mail in hun mailbox. Met Copernica heb je een groot aantal opties om mail te personaliseren. Los van de database velden zijn er nog een hoop opties om personalisatie toe te passen in opvolgacties.

Lees meer

KloegCom review mail nu op trigger

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse ante neque, lobortis in porttitor tristique, feugiat at elit. Pellentesque neque erat, dictum sit amet lacus vitae, interdum feugiat libero. Praesent vehicula orci a libero mollis tincidunt. Quisque enim lorem, eleifend auctor est nec, facilisis vulputate turpis. Vestibulum eget leo vel nunc mollis ornare. Vivamus tincidunt mauris sit amet justo mollis efficitur. Nulla arcu eros, porttitor sit amet orci ac, aliquam commodo tortor. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Aenean non quam nec risus rhoncus malesuada. Quisque rhoncus quam eu felis vulputate venenatis. Nullam porttitor porttitor augue, in dignissim nibh suscipit vitae. Nulla nec elit iaculis, elementum odio consequat, blandit arcu. Nunc vitae felis placerat, convallis sapien quis, dapibus ipsum. Curabitur iaculis neque ac erat facilisis, ac fermentum sapien venenatis. Sed pharetra mi est, vitae vestibulum magna aliquam quis. Suspendisse sed neque et lectus egestas elementum blandit sit amet nunc.

Lees meer