Een bijdrage aan open source project Brackets

Iedere vakman, of het nu een kapper, timmerman, arts of programmeur is, heeft zijn voorkeur voor bepaalde gereedschap. Zo heb ik lange tijd de voorkeur voor UltraEdit gehad, later voor PSPad. Nu gebruik ik nog altijd PSPad, maar sinds ik een video presentatie van Brackets heb gezien, volg ik het project en hoop ik het op termijn als mijn gereedschap te kunnen gaan inzetten.

Brackets is open source, uit de keuken van Adobe. Het is gemaakt in HTML5, Javascript en CSS. Het is dus precies ‘my cup of tea’. Er zijn een aantal features (en nog meer in ontwikkeling) die het de moeite waard maken om er mee bezig te zijn.

FTP sync

Het enige wat ik op dit moment echt mis, is een set features vergelijkbaar met UltraEdit en PSPad betreffende FTP koppelingen. Er is met FTP Sync wel een extensie beschikbaar om een sync te maken van een complete map. Maar omdat ik doorgaans niet op een lokale server maar een online testserver ontwikkel, ben ik erg afhankelijk van FTP.

FTP Sync maakt het mogelijk een gehele folder in sync te houden, door mutaties online te zetten. Een van de nadelen van deze extensie is dat het wachtwoord steeds opnieuw ingevoerd moet worden bij iedere sync. Ik heb hiervoor een aanpassing gemaakt aan de extensie en zo mijn bijdrage (al is het maar heel klein) geleverd aan het open source project Brackets. Het is nu mogelijk om middels een vinkje aan te geven of het wachtwoord bewaard moet worden of niet, enige nadeel is dat deze zonder encryptie wordt opgeslagen.

Brackets, ja of nee?

Voor de lopende projecten blij ik voorlopig gebruik maken van PSPad, maar een project in ontwikkeling, waarbij ik lokaal veel code kan verrichten voor ik een sync nodig heb om te testen, ben ik Brackets gaan gebruiken.

Brackets heeft de potentie mijn gereedschap te worden, maar voorlopig blijf ik PSPad ook gebruiken.

Reactions