Nieuwe site voor filoZoika, Drupal en responsive

Voor filoZoika stond 2013 in het teken van grote veranderingen, een van de laatste stappen daarin was het aanpassen van de online aanwezigheid. Er is gekozen voor meer aanpassen dan alleen de teksten en logo, filoZoika was toe aan een verdere professionalisering.

De vorige website van filoZoika was nog altijd prima in functionaliteit, voor de branche (dierenwelzijn) nog altijd een prima vertoning , maar cijfers lieten zien dat er meer dan alleen teksten en logo aangepast moesten worden. Het grote aantal gebruikers dat met een mobiel de site bekijkt is rond de 40% een beetje afhankelijk van de tijd van het jaar is dit wat hoger of lager.

Mobiele versie vs Responsive

Dat er een oplossing voor mobiele gebruikers noodzakelijk is, bestaat geen twijfel over. De vraag of je op mobiel de zelfde content wil tonen als op de website is in dit geval bepalend voor de keuze. Omdat je geen onderscheid wil maken tussen tekst op mobiel en website en dus ook geen dubbele beheer wil doen van alle content is responsieve de oplossing.

Drupal

Om het beheren van de content zelf te kunnen doen is er een CMS nodig, omdat de site meer is dan alleen teksten, maar ook bestaat uit formulieren, blogs, foto’s en verschillende type tekst content, is er gekozen voor Drupal. Veelzijdig en krachtig, door de modulaire opbouw is het mogelijk te groeien of te sturen als doelen van het bedrijf veranderen (zowel voor een korte periode als voor een lange periode).

Reactions