Technische hart van websites

Websites

Een website kent vele verschillende vormen, van statisch plaatje en een tekst tot gehele marketing machine. Een website is meer dan alleen de eerste indruk van een bedrijf. Een website is een verlengstuk voor de onderneming.

Ik beschouw iedere website als uniek en iedere website behoeft andere toebehoren. Ik geloof niet in een one-size-fits all oplossing. Natuurlijk zijn er veel mensen geholpen met een zelfde of vergelijkbare oplossing,  maar dat is eerder ‘one-for-many’ oplossing met ieder net zijn eigen draai.

Ieder zijn eigen specialiteit

Ik ben goed in conceptuele en technische aspecten van websites, vormgeving, fotografie en teksten besteed ik graag uit aan experts.

Websites en branche vullen de wensen in

Veel mensen zijn branche afhankelijk en branche breed; ieder advocatenkantoor wil graag haar advocaten persoonlijk presenteren. Een klussenbedrijf wil graag resultaten presenteren. Een psychologenpraktijk presenteert graag casus, vaak tekstueel. De branche bepaalt dus in de basis wat er zoal verwacht wordt van een website.

Verbeteren van dagelijkse processen met websites

Een website kan werk uit handen nemen van een bedrijf. Denk daarbij aan het stroomlijnen van brochure aanvragen, aanbieden van rekenmodule om potentiële klanten snel een prijsindicatie te geven, agendamodule om afspraken te kunnen laten maken door klanten. De kracht van websites kan nog veel verder als deze aan bestaande applicaties worden gekoppeld. Dit kan bijvoorbeeld doormiddel van REST/API koppelingen.

Technische basis van websites

Ik werk vaak samen met vormgevers, zij geven de site vorm, in goed overleg met mij betreffende wat technisch haalbaar is en u als klant om uw wensen en identiteit van het bedrijf goed te vertegenwoordigen. Deze vormgeving maak ik passend voor de technische basis en koppel ik aan een CMS (content management systeem). De site wordt gemaakt volgens de laatste technieken en ik volg de richtlijnen die Google geeft voor technische goede site.

Website online en klaar? NEE

Een website is nooit af. Het begint pas als deze online staat en er bezoek komt. Dit wordt helaas vaak vergeten.

Websites en zoekmachines

Een website die niet gevonden wordt, is een gemiste kans. Maar gevonden worden is meer dan alleen online zijn. In mijn beleving is het vindbaar maken en houden van een website een speciaal vak gebied, met eigen regels en dus ook eigen kenners. Ik kan de basis richtlijnen aangeven, denk daarbij aan aanwijzingen waar teksten aan moeten voldoen, tips over hoe afbeeldingen te gebruiken, werken met kopteksten en links. Afhankelijk van de concurrentie kan er al een grote stap gezet worden met basis kennis; maar voor termen als bijvoorbeeld ‘therapie’, ‘arbeidsrecht’ of ‘aanbouw’ is het heel moeilijk om te scoren. Dan is toch echt vakkundige kennis nodig en wellicht bijstellen van wensen. Richten op combinaties zoals ‘aanbouw plaatsnaam’ of ‘therapie voor kleuters’ kan dan een oplossing zijn.