2014 begint met veel R&D

Ik ben het jaar begonnen met veel research en development, vooral gericht op Bootstrap3, Codeigniter en Magento. Eens in de zoveel tijd wil ik de open source trends toch weer eens bekijken en overwegen.

Magento

Na eerder met Drupal een project gedaan te hebben, ben ik nu bezig met een eerste Magento project. Omdat ik aan de slag ben gegaan met een template voor versie 1.7.2 en zelf de laatste versie (1.8.1) heb geïnstalleerd, kan ik direct ook aan de slag met de code.

In eerste oog op slag is Magento erg overkill voor de gemiddelde webshop; maar de potentie is groot en dat maakt het erg geschikt voor webshops waar groei in zit. Ik snap echter ook heel goed waarom er vele zijn die op een bepaald moment kiezen voor custom made; wat aansluit op magazijn/kassa/voorraad systemen die al binnen het bedrijf lopen.

Codeigniter

Een open & agile, bewezen, volledig, PHP framework. Zo wordt het omschreven, zo wordt het door mij ook direct ervaren. Inmiddels bij AdmixConnect al als basis voor een nieuw project ingezet. Wat het voor mij erg fijn maakt om dit framework eigen te maken is dat het gebaseerd is op MCV.

Opvallend genoeg is MCV ook de reden waarom Magento mij bevalt. Mijn manier van werken is, ondanks gebrek aan het gebruik van grote frameworks, al jaren MCV of (MC)V. Het is dus wat van nature al goed voelt en waar ik bekend mee ben.

Bootstrap 3

En omdat ik niet alleen back-end werk verricht, maar ook front-end, heb ik een kijkje genomen in de mogelijkheden Bootstrap 3. Ik ben fan! Getipt door JanWillen van Hulzen van Molenstraat1, ben ik eens gaan kijken. Toen ik twijfelde en op zoek was naar wat is er nog meer; kwam ik toch bij Bootstrap 3 uit.

Nadat ik vorige week ook nog eens Bootstrap Theme Cascade heb gezien ben ik overtuigd van de kracht, het kunnen en kan ik me gaan vinden in de vele mogelijkheden die het mij gaat bieden. Nu nog hopen dat designers de code/browser technische restricties/richtlijnen kunnen omzetten in prachtige ontwerpen. Vragen? Ondersteuning nodig? Ik kan een sessie met JanWillen van Hulzen zeker aanraden.

Reactions