Casengo chatbutton in eigen stijl

De populariteit van Casengo blijft groeien. Geweldig! Ik ben een trotse gebruiker en raad alle online webmasters/site beheerders met actieve site bezoekers (webshops, fora, b2c dienstverleners) aan om Casengo te gebruiken. Met een paar klikken en twee regels code heb je Casengo werkend op je eigen site.

Casengo komt met een aantal opties om de chatbutton te stijlen. Je kunt de positie op het scherm bepalen en de kleur instellen. Maar wat als je nu meer wilt? Dat kan! Doordat de HTML/CSS opmaak van de button door Javascript wordt toevoegd als inline style, is het mogelijk dit te overschrijven met vooraf ingestelde style in een CSS.

Hoe kan ik een eigen stijl toepassen?

Voeg aan de stylesheet, bijvb layout.css , een op zijn minst het volgende toe:

En alle stijl opties die je daar plaatst, hebben toepassing op de button. Omdat de button bestaat uit een <div> met daarin een geneste <span> , kan het dus zijn dat sommige stijlen op de tweede <span> (stuk van de button met tekst) van toepassing zijn.

Alle stijlen die je plaatst, moeten worden met afgesloten met !important , om er voor te zorgen dat deze de inline CSS overschrijven.

Voorbeeld van de CSS met enkele toevoegingen.

Wil je dit ook maar weet je niet hoe?

Neem gerust even contact met mij op en ik kan kijken hoe, waar ik je verder kan helpen.

Reactions